Zomer. Lekker warm, in het zonnetje. Deze zomerse taart is een ontzettend lekkere traktatie die nog makkelijk te maken is ook!
INGREDIËNTEN
VOOR DE BODEM EN DE KRUIMELS
200 gram ongezouten roomboter op kamertemperatuur
een klontje boter
200 gram suiker
1 zakje vanillesuiker
1 ei
400 gram zelfrijzend bakmeel
3 eetlepels gewoon meel
VOOR DE VULLING
ongeveer 25 gram suiker
250 gram moesappels (ongeveer anderhalve goudreinette)
ongeveer 150 gram bosbessen (wat je zelf lekker vind)
ongeveer 1 theelepel kaneel (wat je zelf lekker vind
BODEM EN KRUIMELS
Verwarm je oven voor op 225 graden. Vet de bodem van een springvorm in met het klontje boter, leg er een bakpapiertje op en sluit de rand aan op de bodem. De boter werkt als een soort lijm voor het bakpapier, zodat je een gelijke bodem krijgt. Doe in een kom de boter en de suiker en meng deze goed door elkaar zodat het een beetje lijkt op een heel dik beslag, maar een heel dun deeg. Daarom moet je boter goed zacht zijn, anders komen er vetklonten in je taart en dat is heel vies. Roer er een ei en het zakje vanillesuiker door zodat het lijkt op pap. Meng beetje voor beetje het zelfrijzend bakmeel door. Je zal merken dat je (als bijna alle bakmeel op is) moet gaan kneden. Verdeel het deeg in drieën. Twee delen (tweederde dus) verdeel je over de bodem van de springvorm. Ik doe alleen de bodem, dat geeft een speels effect als je het uit de vorm haalt. Je kan er voor kiezen om ook de randen te doen, maar houd er dan rekening mee dat je weinig kruimels krijgt.
DE VULLING
Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd de appel in partjes. Ook kan je blokjes snijden, maar partjes zien er gezelliger uit. Doe deze in een kom, voeg het kaneel, de suiker en de bosbessen erbij en meng deze door. Maar wat is de beste manier om je taartvulling om te scheppen? Met je handen. verdeel de vulling over de bodem.
AFWERKEN
Doe het gewone meel door de rest van het deeg, meng dit goed door elkaar en verkruimel over de taart. Doe deze in je oven en draai de oven terug naar 200 graden. Na 45 minuten haal je deze eruit. Laat hem HELEMAAl afkoelen, snijd de randen los van de springvorm, verwijder de springvorm en tadaaaa.... Daar is je taart! Smakelijk smullen ;-)
Meike
Geen opmerkingen:
Een reactie posten