Ik hou ongelofelijk veel van recepten met appeltaart. Dit is een echte klassieker. Ik doe er walnoten door, maar dat hoeft niet.
INGREDIËNTEN
300 gram gezeefde bloem
100 gram bastardsuiker
100 gram kristalsuiker
175 gram zachte, ongezouten roomboter
2 goed losgeklopte eieren
snufje zout
1 kilo goudreinette
2 theelepels kaneel
een flinke hand rozijnen
een lekkere scheut citroensap
eventueel walnoten: 120 gram (2 bakjes walnoten van beide 60 gram bij de albert heijn)
Doe de bloem, de bastardsuiker en het snufje zout in een kom en meng deze door elkaar met de hand. Voeg er anderhalf ei aan toe. Nu kneed je dit tot kruimels. Voeg blokje bij blokje de boter toe en kneed dit net zo lang door tot het een goede bal word. Als het te plakkerig is, doe er dan wat bloem aan toe. maak er een soort pannekoek van van 2 cm dik en dek af met folie. Zet tot gebruik in de koelkast.Verwarm je oven voor op 180 graden.
Schil de appels en snijd ze in 4en. Verwijder de klokhuizen en snijd de appels in kleine blokjes en doe ze in een kom. Meng ze met de kristalsuiker en de rozijnen, de walnoten en citroensap en tot slot kaneel. Het beste is als je dit omhusseld met je handen, maar met een lepel kan het ook. Vet een 24 cm doorsnee in met boter en bestuif met bloem. Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en de randen. Doe het appelmengsel erin. Rol de rest van het deeg uit en maak er stroken van. Leg in een ruitjespatroon over de taart en bestrijk met ei. Dan word de taart lekker goudbruin. Stop de taart voor een uur in de oven. Laat de taart helemaal afkoelen. Ga met een mes langs de randen van de taart en verwijder de springvorm. Eet smakelijk!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten