INGREDIËNTEN
Een scheutje olijfolie om in te bakken
1 teentje fijngehakte knoflook (niet uit de pers)
600 gram diepvries spinazie
6 velletjes ontdooid bladerdeeg
5 eieren
125 ml slagroom, ongeklopt
1 flinke hand geraspte jong belegen kaas
een halve theelepel nootmuskaat.
QUICHE MAKEN
Verhit 2 eetlepels olie in een grote wok of koekenpan en bak hierin de knoflook totdat hij licht verkleurt. Schep de spinazie er in delen bij. Roer goed om tot je spinazie is ontdooid. Als dat zo is voeg je de helft van de room toe en alle kaas. Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de taartvorm met het deeg, plak de plakjes aan elkaar met eventueel een beetje water en druk ze goed aan. Klop de eieren in een grote kom los met de rest van de slagroom. Breng de spinazie eventueel op smaak met de nootmuskaat, zout en (versgemalen) peper. Verdeel de spinazie over de taartbodem en schenk het eimengsel erover. Bak de taart in het midden van de oven in 50 minuten goudbruin en gaar. Als het ei nog rauw is wacht dan nog.
Ook lekker: bak er wat spekjes bij!!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten